Beginpagina
Over ons
Nieuws
Contact
Producten
Veiligheidsmiddelen
Reddingsvesten
WIFI
AIS
Epirb
Harken
Raymarine
Buitenboordmotoren
  MaritimeDiscount.nl

Vesper Marine AIS WatchMate WMX850, Watchmate met interne AIS transponder.

De Vesper Marine AIS Watchmate WMX850 is een uniek apparaat wat zich met geen enkele andere AIS transponder laat vergelijken. Het bevat de zeer geavanceerde AIS filter techniek en de unieke CPA plot om aanvaring gevaar zichtbaar te maken en gevaarlijke AIS targets te onderscheiden van 90% van de targets die geen gevaar vormen.

Doordat steeds meer schepen, professioneel en pleziervaart, actief gaan participeren aan het AIS systeem zullen we ieder jaar meer AIS targets gaan ontvangen. In drukke gebieden zijn soms al de boeien niet goed meer zichtbaar omdat de kaart vol loopt met AIS targets.

Feit is dat meestal 80% of meer geen enkel gevaar vormt, stil licht, voor anker of van je af vaart. Maar hoe kan je deze onderscheiden van de AIS targets die wel een gevaar voor je kunnen vormen maar nog niet direct een alarm veroorzaken? De oplossing is de AIS Watchmate technologie die met geavanceerde filter instellingen voor vier verschillende vaaromstandigheden (haven, voor anker, kustvaart en open zee) een zeer gedetailleerd alarm en filter profiel kan instellen. Het resultaat is tot 95% minder valse alarm meldingen en een duidelijk overzicht van alleen de AIS targets die je eigen schip in gevaar kunnen brengen.

De AIS Watchmate filtert dus alle overbodige AIS targets weg waardoor je alleen die schepen in beeld hebt die een gevaar kunnen vormen. Zodra een schip van koers verandert waardoor het gevaar verandert wordt deze direct toegevoegd dan wel verwijderd van het overzicht. Je hebt dus in een oog opslag alle boten in beeld waarop je moet letten. Je hoeft niet tot wel 80% of meer niet gevaarlijke AIS targets onnodig te volgen.

Wanneer je dus met een gemiddeld schip langs Rotterdam vaart ontvangt een goede AIS ontvanger ca. 250 AIS targets, de AIS Watchmate filtert er meestal wel 220 uit waardoor er slechts 30 overblijven waar je op moet letten. En ook hierbij helpt de AIS Watchmate door direct akoustisch alarm te geven (in het display en extern alarm optioneel). Zodra er een schip binnen je CPA en TCPA grenzen komt dan volgt een akoustische melding en heb je met een druk op de knop alle gegevens van het betreffende schip in beeld en met nog een druk op de CPA plot zie je direct waar het schip je zal passeren. Je kan dus direct zodra het alarm zich voor doet de juist beslissing en actie nemen om het gevaar te ontwijken.

Dit betekend een stuk minder stress aan boord en niet meer het gissen of hij nu voor of achterlangs zal passeren. Deze functionaliteit naast een extra ankerwacht functie bevatten alle AIS Watchmate modellen. De Watchmate WMX850 is compleet met een interne AIS transponder en de WMR750 met een interne top AIS ontvanger (dual channel parallel = twee ontvangers die gelijktijdig ontvangen). Beide apparaten zijn dus stand alone oplossingen en kunnen geheel zelfstandig werken en zijn niet afhankelijke van andere apparatuur.
Uiteraard kunnen de Watchmates via de meegeleverde multikabel gekoppeld worden aan boordcomputers en navigatieplotter van alle merken die AIS compatibel zijn.

De AIS WatchMate WMX850 heeft een ingebouwde klasse B transponder en interne GPS antenne. Dit apparaat zendt en ontvangt alle AIS data. De Transponder heeft een zogenaamde privacy mode zodat u het uitzenden van uw eigen signaal kunt uitzetten. Verder is deze Watchmate voorzien van een zelfdiagnose programma waarmee hij elke storing van de AIS, de GPS of de antenne aangeeft. Ankerwacht, volledig waterproof inclusief de USB-connectie, het ontvangen van safety messages (worden door geen enkel software pakket gedecodeerd!), weerberichten, diverse alarmfuncties en nog veel meer. Zeer gebruiksvriendelijk en uw veiligheid wordt in grote mate bevorderd.

De Watchmate is ontworpen voor een eenvoudige weergave van AIS positie, koers en snelheid van andere schepen. De Watchmate kan alle targets filteren die geen prioriteit hebben en laat alleen schepen zien die een gevaar vormen en op aanvaringskoers liggen. Hierdoor neemt de Watchmate de onzekerheid en stress weg in drukke vaargebieden.

De Watchmate is eenvoudig te installeren en heeft meerdere inbouw- of bevestigingsmogelijkheden. Er wordt een flush inbouwset standaard meegeleverd

De Wtachmate WMX850 heeft een waterdichte USB poort die met optionele waterdichte USB kabel direct gekoppeld kan worden aan een notebook wat in de kuip gebruikt wordt voor navigatie. Op de USB poort wordt zowel de GPS positie als alle AIS targets aangeboden (dus ongefilterd). Men kan dan op het notebook alle AIS targets zien en allen op het display de targets die een direct gevaar kunnen vormen.

 

Prijsinformatie:
Prijs per stuk:
€ 1.046,32
Aantal: Bestellen
Reviews

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.

Top 5 bestsellers
Super WIFIstick
AST200 antenne splitter transpo..
Comar AIS receiver SLR200
Vesper SP-160 Splitter - UITVER..
GME MT403 FG Epirb (Float free)..
In de aanbieding
The CSB 200 is a low cost AIS Class B Transponder designed specifically for the small commercial boat, fishing boat and leisure markets enabling the vessel not only to receive AIS broadcasts for su...

€ 679,00
Winkelwagen
Zoek producten
 
 
Alle bedragen zijn inclusief btw
      Powered by CCV Shop eigen webwinkel beginnen